Дијамантската лига ќе се емитува на ТРТ

Дијамантската лига важи за една од најпрестижните во светоти атлетичарите ќе се натпреваруваат во Норвешка

301887
Дијамантската лига ќе се емитува на ТРТ

Натпреварите на Дијамантската лига ќе се емитуваат на брановите на ТРТ

По Олимпијадата и Светското првенство, светско познатите атлетичари вечер во рамките на шестата сезона на Дијамантската лига која важи за една од најпрестижните во светот, ќе се натпреваруваат во Норвешка. Организацијата ќе се пренесува од страта на ТРТ Спор во живо.

6-та етапа од натпреварите на Дијамантската лига 2015 година ќе се одржат на стадионот Бислет во Осло. Натпреварите ќе започнат во 21 часоти меѓу нив ќе се натпреваруваат Вероника Напмбел Барун од Јамајка, Муиел Ахоре од Брегот на слоновата коска, Езине Окпарабое од Норвешка и американката Кармелита Џетер.


Тагови:

Слични вести