Развој на велосипедскиот туризам

Се планира досегашната велосипедска патека која завршува во Бугарија да се продолжи до Истанбул

274673
Развој на велосипедскиот туризам

Во Министерството за посрт и младина во фаза на реализација е спортскиот проект за развој на велосипедскиот туризам од Европа кон Истанбул.

Според проектот се планира досегашната велосипедска патека која завршува во Бугарија да се продолжи до Истанбул.

На тој на чин од една страна ќе се популаризира возењето велосипед а од друга ќе се обезбедат нови средства од развојот на оваа туристичка и спортска гранка.


Тагови:

Слични вести