Револуционерна одлука од Фудбалската федерација на Турција

Во претстојната фудбалска сезона 2015-2016, екипите на Турција на терен ќе можат да излезат со 11 странски фудбалери

173970
Револуционерна одлука од Фудбалската федерација на Турција

Според новата регулатива, се укина ограничувањето на странски играчи во Супер лигата.

Во претстојната фудбалска сезона 2015-2016, екипите на Турција на терен ќе можат да излезат со 11 странски фудбалери.
Новата одлука беше објавена од страна на претседателот нас Фудбалската федерација на Турција, Јилдирим Демирорен.
Демирорен во изјавата за печатот рече дека суштинската цел на оваа промена, покрај укинувањето на ограничувањето на ббројот на странските фудбалери во една екипа исто така е и поттикнување на домашните фудбалери.
Со новата регулатива екипите на Супер лигата во својот кадар од 28 фудбалери ќе можат да имаат најмногу 14 странски фудбалери.


Тагови:

Слични вести