Косово член на Меѓународниот олимписки комитет

Косовските спортисти ќе можат да се натпреваруваат на Олимписките игри во Рио во 2016 година.

142534
Косово член на Меѓународниот олимписки комитет

Меѓународниот олимписки комитет му додели статус на член на Косово.

Тоа практично значи дека косовските спортисти ќе можат да се натпреваруваат на Олимписките игри во Рио во 2016 година.

Меѓународниот олимписки комитет одлуката ја донесе на Конгресот што се одржа во Монако.

Косово кое во 2008 година прогласи независност стана 205 земја која доби право да се натпреварува на олимписките игри.

 


Тагови:

Слични вести