Татар: „Сите знаат колку е важно присуството на турските војници на Кипар како застрашувачка сила“

Ерсин Татар рече дека тие секогаш ја сметаат Турција за татковина, бидејќи турскиот народ и Република Турција отсекогаш стоеле покрај Кпарско турскиот народ во борбите кои се водени со векови и таа поддршка продолжува

1769708
Татар: „Сите знаат колку е важно присуството на турските војници на Кипар како застрашувачка сила“

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар рече дека сите знаат колку е важно присуството на турските војници на Кипар како застрашувачка сила.

Татар, кој дојде во Кајсери за да учествува во различни активности, при посетата на Канцеларијата на гувернерот истакна дека борбата на кипарскиот турски народ се одвива со години со поддршка на Турција.

Наведувајќи дека односите, врските и контактите меѓу нив и Република Турција се многу интензивни, Татар рече дека тие секогаш ја сметаат Турција за татковина, бидејќи турскиот народ и Република Турција отсекогаш стоеле покрај Кпарско турскиот народ во борбите кои се водени со векови и таа поддршка продолжува.

Татар рече: „Сите знаеме колку е важен гарантот на Турција за нас и присуството на турски војници на Кипар како застрашувачка сила со тоа што секогаш ги одржува своите односи со Република Турција на најдобар начин. Тоа е многу важно и за нашата безбедност и за безбедноста и секако мирот на 85-милионската Република Турција“.Слични вести