Хулуси Акар: „Внимателно ги следиме случувањата на Балканот“

Спокојството, мирот и безбедноста на нашите браќа и сестри овде не прават среќни, во спротивно се натажуваме

1754569
Хулуси Акар: „Внимателно ги следиме случувањата на Балканот“

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар рече: „Внимателно ги следиме случувањата на Балканот, особено во пријателската и братска Босна и Херцеговина и Косово. Спокојството, мирот и безбедноста на нашите браќа и сестри овде не прават среќни, во спротивно се натажуваме“.

По средбите во Приштина, главниот град на Косово, каде што престојуваше во рамките на официјална посета на Косово, Хулуси Акар замина во Призрен и изврши преглед и контрола на Претседателството на претставничката делегација на Турците на Косово.

Акар, по пристигнувањето во касарната Султан Мурат, го поздрави баталјонот за почести и доби брифинг за активностите и даде инструкции.

Подоцна, Акар се сретна со турските војници во касарната и им честиташе на војниците за нивната успешна работа. Акар рече: „Внимателно ги следиме случувањата на Балканот, особено во пријателската и братска Босна и Херцеговина и Косово. Спокојството, мирот и безбедноста на нашите браќа и сестри овде не прават среќни, во спротивно се натажуваме. Придонесовме за интеграција на нашите косовски браќа во НАТО и европските и евроатлантските институции и ќе продолжиме да го правиме тоа и во иднина“.Слични вести