Во Босна и Херцеговина приведени две лица кои се обвинуваат за вршење воено злосторство

Јавното обвинителство на Босна и Херцеговина соопшти дека двајца осомничени кои се приведени во градовите Зворник и Рогатица се обвинуваат за вршење злосторство против човештвото за време на војната во Босна

1745456
Во Босна и Херцеговина приведени две лица кои се обвинуваат за вршење воено злосторство

Во Босна и Херцеговина се притворени две лица кои се обвинуваат за вршење воено злосторство за време на војната во Босна.

Јавното обвинителство на Босна и Херцеговина соопшти дека двајца осомничени кои се приведени во градовите Зворник и Рогатица се обвинуваат за вршење злосторство против човештвото за време на војната во Босна.

Одлуката за апсење на осомничените кои се наоѓаат на сослушување ќе биде донесена од страна на судот.

Војната во Босна започна на 1 март 1992 година и траеше до 14 декември 1995 година.

За време на војната животите ги загубија повеќе од 100 илјади луѓе, а приближно 2 милиони луѓе беа раселени.Слични вести