Мостот „Фатих Султан Мехмет“ над Босфорот осветлен со боите на знамето на Босна и Херцеговина

Мостот „Фатих Султан Мехмет“ на кој по повод значајнитеденови се презентираат спектакуларни визуелни светлосни проекции со бои синоќа по повод 25 ноември - Денот на државноста на Босна и Херцеговина, беше осветлен со жолта и сина боја

1738932
Мостот „Фатих Султан Мехмет“ над Босфорот осветлен со боите на знамето на Босна и Херцеговина
b

Висечкиот мост над Истанбулскиот морски теснец, Босфорот „Фатих Султан Мехмет“ (ФСМ), по повод 25 ноември - Денот на државноста на Босна и Херцеговина синоќа беше осветлен со жолта и сина боја, боите на знамето на Босна и Херцеговина.

Мостот „Фатих Султан Мехмет“ на кој по повод значајните денови се презентираат спектакуларни визуелни светлосни проекции со бои синоќа беше осветлен со жолта и сина боја. 

По повод одбележувањето на 25 ноември - Денот на државноста на Босна и Херцеговина висечкиот мост беше осветлен во жолта и сина боја, боите на знамето на Босна и Херцеговина.

Босна и Херцеговина на 25 ноември (вчера) го славеше Денот на државноста, 78-годишнината од одржувањето на Првото заседание на Земскиот антифашистички совет на народното ослободување на Босна и Херцеговина (ЗАВНОБиХ) во Мркоњиќ Град кога беа донесени одлуки за обновување на државнбоста на БиХ.

 

 Слични вести