При потонување на мигрантски чамец во близина на грчкиот остров Хиос се удавија 4 деца

Грчкиот министер за миграција и азил Нотис Матаракис истакна дека при потонување на мигрантски чамец во близина на грчкиот остров Хиос (турски Сакиз) се удавија 4 деца, беа спасени 22 лица, а се уште се трага по уште едно лице кое се води како исчезнато

1725359
При потонување на мигрантски чамец во близина на грчкиот остров Хиос се удавија 4 деца

При потонување на чамец кој превезувал нерегуларни мигранти во близина на грчкиот остров Хиос (турски Сакиз) во Егејското Море, се удавија 4 деца, беа спасени 22 лица, а се уште се трага по уште едно лице кое се води како исчезнато.

Грчкиот министер за миграција и азил Нотис Матаракис во врска со оваа трагична несреќа во водите на Егејското Море сподели објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер.

Матарикас истакна дека удавените деца биле од 3 до 14 години, дека од потонатиот чамец биле спасени 22 лица и дека едно лице се уште се води како исчезнато.Слични вести