Во пожар во болница во градот Констанца во Романија животите ги загубија најмалку 9 лица

Инспекторатот за итни состојби на Романија соопшти дека избувна пожар во болницата за инфективни болести во градот Констанца во кој животите ги загубија најмалку 9 лица

1713313
Во пожар во болница во градот Констанца во Романија животите ги загубија најмалку 9 лица

Во пожар што избувна во една болница во градот Констанца во Романија животите ги загубија 9 лица.

Инспекторатот за итни состојби на Романија соопшти дека избувна пожар во болницата за инфективни болести во градот Констанца.

Во пожарот загинаа 9 лица, а болните во болницата се евакуирани.

Започната е и истрага во врска со причината за појава на пожарот којшто е изгаснат.

Во месец ноември минатата година исто така избувна пожар во одделение за интензивна нега за ковид-пациенти во градот Пиатра Неамт при што и во овој пожар животите ги загубија 10 лица.Слични вести