Повик од Мицотакис до Европа да работи конструктивно со Турција во проблемот со миграцијата

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис во говорот што го одржа на Атинскиот демкратски форум упати повик до Европа да работи конструктивно со Турција во проблемот со миграцијата

1713017
Повик од Мицотакис до Европа да работи конструктивно со Турција во проблемот со миграцијата

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис говореше на Атинскиот демкратски форум кадешто упати повик до Европа да работи конструктивно со Турција.

Мицотакис истакна дека Грција ќе продолжи да ги брани своите граници против нерегуларниот миграциски бран, но напомена дека некои земји членки на Европската унија (ЕУ) не покажуваат солидарност во проблемот со мигрантите.

Велејќи „Секогаш отворено ја изнесувам значајната улога што ја одигрува Турција во управувањето со миграцискиот проблем, грчкиот премиер Киријакос Мицотакис го рече следното: „Затоа инсистирам Европа да работи конструктивно со Турција (во проблемот со миграцијата).“Слични вести