Гутерес ќе оствари трилатерална средба со Ерсин Татар и Никос Анастасиадис

Генералниот секретар на ОН Антонио Гутерес, на 27 септември, во понеделник, ќе оствари трилатерална средба со претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар и лидерот на Јужната кипарско-грчка управа Никос Анастасиадис

1710331
Гутерес ќе оствари трилатерална средба со Ерсин Татар и Никос Анастасиадис

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес, на 27 септември, во понеделник, ќе оствари трилатерална средба со претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар и лидерот на Јужната кипарско-грчка управа Никос Анастасиадис.

Татар и Анастасиадис кои отпатуваа во Њујорк, во Соединетите Американски Држави (САД- по повод состаноците на 76. сесија на Генералното собрание на Обединетите нации (ОН), ќе се состанат со генералниот секретар Гутерес во Генералното седиште на Обединетите нации (ОН).

Пред трилатералната средба на 27 септември, во понеделник, претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар кој престојува во САД за објаснување на решението со две држави, денеска ќе се состане со генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес.Слични вести