Министерот за надворешни работи на Северна Македонија Бујар Османи утре ќе престојува во посета на Турција

Министерството за надворешни работи соопшти дека министерот  за надворешни работи на Северна Македонија Бујар Османи на покана на министерот Мевлут Чавушоглу утре (29 јули, 2021 година, четврток) ќе престојува во официјална посета на Турција

1681690
Министерот за надворешни работи на Северна Македонија Бујар Османи утре ќе престојува во посета на Турција

Министерот за надворешни работи на Северна Македонија Бујар Османи, утре (29 јули, 2021 година, четврток) ќе престојува во официјална посета на Турција.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за надворешни работи на Турција се истакнува дека министерот  за надворешни работи на Северна Македонија Бујар Османи, на покана на министерот Мевлут Чавушоглу утре (29 јули, 2021 година, четврток) ќе престојува во официјална посета на Турција.

Во соопштението на Министерството се вели дека за време на посетата се предвидува да бидат разгледани со сите нивни димензии билатералните односи помеѓу Турција и Северна Македонија и чекорите во правец на зајакнување на соработката помеѓу двете земји, како и актуелни регионални случувања.Слични вести