Уличните фестивали што започнаа во Романија беа сцена на шарени слики

Ѕидовите на објектите во некои градови, беа обоени со слики од уметници

1680353
Уличните фестивали што започнаа во Романија беа сцена на шарени слики

Уличните фестивали што започнаа во Романија беа сцена на шарени слики.

Шоу изведбата со џиновски кукли, собра стотици гледачи.

Ѕидовите на објектите во некои градови, беа обоени со слики од уметници.

Плоштадот Слобода беше центар на шоу изведбите во градот Темишвар кој се простира на западната страна на земјата.

Шоу изведбата, изведена од 60 актери и музичари со џиновски кукли, на стотици гледачи кои се собраа им пружи незаборавни моменти.

На седмиот уличен фестивал што се одржа во градот Сибиу (Сибињ), зградите беа обоени во шаренило.

Зградите, меѓу кои се наоѓаа едно средно училиште и студентски дом, станаа платно за сликите на уметниците од Сибиу за екологијата и иднината на човештвото.Слични вести