Годинава се одржаа 455-те Мостарски традиционални скокови

Во Мостар 17 спортисти се натпреваруваа во категоријата „на глава“ и 15 спортисти во категоријата „скок во исправена положба“ кои се одржуваат со векови.

1680454
Годинава се одржаа 455-те Мостарски традиционални скокови

 

Мостарските традиционални скокови се одржа по 455-ти пат во градот Мостар на југот на Босна и Херцеговина.

32 спортисти од Босна и Херцеговина, Словенија, Црна Гора и Србија, кои учествуваа традиционалните скокови што се одржаа на историскиот мост на Мостар, се нурнаа во смарагдно зелените води на реката Неретва.

Во Мостар 17 спортисти се натпреваруваа во категоријата „на глава“ и 15 спортисти во категоријата „скок во исправена положба“ кои се одржуваат со векови.

Драган Милановиќ во категоријата традиционални скокови „на глава“ го освои првото место. Во истата категорија, Мустафа Бајриќ го освои второто место, а Дино Бајриќ третото место.

Во втората категорија на натпреварите, Емил Тиро го освои првото место во скок во исправена положба. Во оваа категорија, Игор Казиќ, кој е прв 8 години, беше втор, а Адис Боскаило беше трет.

На натпреварите во скокање што се одржуваат на мостот Мостар кој беше изграден во 1566 година од Мимар Хајретин, ученикот на Мимар Синан, учествуваат спортисти од Босна и Херцеговина, Словенија, Србија, Хрватска, Косово, Северна Македонија, Црна Гора и други земји.Слични вести