Честитки од Татар до Турција за вакцината Турковак

Претседателот на ТРСК Ерсин Татар и честиташе на Турција за домашната вакцина „ТУРКОВАК“

1663021
Честитки од Татар до Турција за вакцината Турковак

 

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар и честиташе на Турција за домашната вакцина „ТУРКОВАК“.

Според писменото соопштение објавено од Претседателството на ТРСК, Ерсин Татар по телефон ги побара претседателот Реџеп Тајип Ердоган и министерот за здравство Фахретин Коџа и им ги пренесе честитките за домашната вакцина ТУРКОВАК, развиена од Универзитетот Ерџијес против новиот вид коронавирус (Ковид-19 ) чии тестови поминаа во Фаза-3.

Претседателот Татар им честиташе на оние кои придонесоа за овој успех.Слични вести