Никос Анастасиадис пред неформалниот состанок за Кипар отпатува во посета на Атина

Лидерот на Кипарско-грчката управа Никос Анастасиадис пред неформалниот состанок за Кипар што ќе се одржи на 27-29 април во Женева, отпатува во посета на Атина кадешто се состана со грчкиот премиер Киријакос Мицотакис

1625894
Никос Анастасиадис пред неформалниот состанок за Кипар отпатува во посета на Атина

Лидерот на Кипарско-грчката управа Никос Анастасиадис и грчкиот премиер Киријакос Мицотакис се состанаа во Атина за разгледување на подготовките пред неформалниот состанок во формат 5+1 посветен на Кипар, во Женева.

Во објавеното соопштение од Министерството за надворешни работи на Грција по остварената средба во дворецот Максиму, се истакнува дека двајцата лидери направија проценка на координацијата пред состанокот во Женева.

Инаку, неформалниот состанок посветен на Кипар во формат 5+ОН, под водство на Обединетите нации (ОН) и со учество и на гаранторските земји Турција, Грција и Велика Британија, ќе се одржи на 27-29 април во швајцарскиот град Женева.

 Слични вести