Вјоса Османи нов претседател на Косово

Османи порача дека ќе биде претседателка на сите граѓани

1614707
Вјоса Османи нов претседател на Косово

 

На гласањето во Собранието на Косово, Вјоса Османи беше избрана за претседателка.

Османи, кандидатот на владејачката партија Движење Самоопределување (ВВ), ги освои гласовите на 71 пратеник во третиот круг од гласањето и стана нов претседател на земјата со мнозинство гласови.

На гласањето во 120 членото Собрание на Косово учествуваа 82 гласачи, 11 гласа беа прогласени за неважечки.Слични вести