Спасени уште 144 бегалци кои беа турнати од грчката крајбрежна стража

На мигрантите, меѓу кои имаше жени и деца им беше доделена хуманитарна помош

1610841
Спасени уште 144 бегалци кои беа турнати од грчката крајбрежна стража

Спасени уште 144 имигранти пред крајбрежјето на Чанакале, Баликесир и Мугла, кои од страна на припадниците на грчката крајбрежна стража беа турнати во турските територијални води.

82 имигранти во гумени чамци пред крајбрежјето на Чанакале, 36 имигранти пред крајбрежјето на Ајвалик во Баликесир, 26 имигранти пред крајбрежјето на Бодрум во Мугла од страна на силите на турската крајбрежна стража беа префрлени на копно.

На мигрантите, меѓу кои имаше жени и деца им беше доделена хуманитарна помош, како што се храна, пијалок и медицински опрема.

По истражната постапка што беше спроведена со нерегуларните мигранти, беа испратени во Покраинскиот директорат за имиграција.Слични вести