Бегалците во Грција присилно беа евакуирани од хотелот во кој престојуваа

Еден Општински одборник кој замина на местото на настанот реагирал на нечувствителноста на владата за прашањето на бегалците

1596578
Бегалците во Грција присилно беа евакуирани од хотелот во кој престојуваа

 

Бегалците кои престојувале во еден хотел во градот Спарти, на Пелопонез, Грција, присилно беа евакуирани од полицијата откако Министерството за имиграција и азил не му платиле на хотелот.

Договорот со грчкото Министерство за имиграција и азил за сместување на бегалците не беше продолжен. Врз база на тоа Управата на хотелот од бегалците побара да го напуштат хотелот по истекот на периодот на плаќање.

Бегалците не се согласија да го напуштат хотелот. Управата на хотелот која интервенираше, најпрвин, ја прекина водата и струјата на собите. Потоа, беше поднесена кривична пријава до обвинителството за бегалците.

Кога полицијата, која по наредба на обвинителството беше испратена на местото на настанот, се обиде да ги протера бегалците од хотелот каде што престојуваа, започнаа судири. Бегалците се спротивставија на напуштањето на хотелот. Некои бегалци доживеаја нервен слом.

Еден Општински одборник кој замина на местото на настанот реагирал на нечувствителноста на владата за прашањето на бегалците.

По конфликтот кој траеше извесно време, бегалците беа евакуирани од хотелот и сместени во една спортска сала.Слични вести