Министерот за правда Абдулхамит Ѓул се состана со претседателот на Уставниот суд на Северна Македонија Салих Мурат

На приемот во Министерство за правда во Анкара беа разгледани прашањата за судската соработка и разменети се идеи за работата што треба да се спроведе за подобрување на односите.

1573914
Министерот за правда Абдулхамит Ѓул се состана со претседателот на Уставниот суд на Северна Македонија Салих Мурат

Министерот за правда на Турција Абдулхамит Ѓул, се состана со Салих Мурат претседателот на Уставниот суд на Северна Македонија.

На приемот во Министерство за правда во Анкара беа разгледани прашањата за судската соработка и разменети се идеи за работата што треба да се спроведе за подобрување на односите.

За време на состанокот, претседателот на Уставниот суд на Северна Македонија Салих Мурат изјави дека одблизу го следат турскиот судски систем кој постигнал значителен напредок во индивидуалната примена.

Зборувајќи дека Турција е земја која доживува позитивен развој на настаните во реинтеграцијата на затворениците во општеството, Салих Мурат истакна дека Турција како моќна земја ќе обезбеди да станат моќни и балканските земји. (Агенција Анадолија-АА)Слични вести