Честитка од претседателот на Турската Република Северен Кипар Ерсин Татар до Џо Бајден

Според објавеното писмено соопштение од претседателството на Турската Република Северен Кипар (ТРСК), претседателот Ерсин Татар му честита на новоизбраниот претседател на САД Бајден за победата и му посака успех за време на неговата должност.

1526371
Честитка од претседателот на Турската Република Северен Кипар Ерсин Татар до Џо Бајден

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар му честита на Џо Бајден кој е избран за нов претседател на Соединетите Американски Држави (САД.

Според објавеното писмено соопштение од претседателството на Турската Република Северен Кипар (ТРСК), претседателот Ерсин Татар му честита на новоизбраниот претседател на САД Бајден за победата и му посака успех за време на неговата должност.

Татар потсети дека Џо Бајден го посети Кипар за време на неговиот потпретседателски мандат.

Велејќи дека Бајден е личност кој ги искусил вистините на Кипар и во Источниот Медитеран, претседателот Татар го нагласи своето лично верување оти Бајден ќе го земе во предвид тоа дека за одржлива стабилност и соработка на Кипар и во регионот треба да се почитува еднаквиот статус на кипарските Турци и и да се покажува еднаков третман кон нив.Слични вести