Претседателот на ТРСК Ерсин Татар му честита на Азербејџан за ослободувањето од окупација на градот Шуша

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар истакна дека со радост е дочекано ослободувањето од страна на азербејџанската армија на градот Шуша од окупација

1524047
Претседателот на ТРСК Ерсин Татар му честита на Азербејџан за ослободувањето од окупација на градот Шуша

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар на својот профил на социјалната медија во врска со ослободувањето од страна на азербејџанската армија од ерменска окупација на градот Шуша кој е од критично значење во Нагорно Карабах, го напиша следното: „Нека му е честита победата на нашиот брат.“

Татар истакна дека со радост е дочекано ослободувањето од страна на азербејџанската армија на градот Шуша од окупација.

Нагласувајќи ја поддршката на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) на Азербејџан за ослободување на сопствените територии кои се наоѓаат под окупација, претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар во споделената објава го напиша следното: „Го дочекуваме со радост ослободувањето на градот Шуша од окупација, кој е од критично значење во ослободувањето на Нагорно Карабах од окупација. Нека му е честита победата на нашиот брат.“Слични вести