ТРТ ја сними воената раздвиженост на островот Меис

Островот Меис (Мегисти, Кизилхисар) кој на дневниот ред се појави со испраќање војници од страна на Грција се наоѓа само на 2,1 км од крајбрежјето на Турција, односно општината Каш кај Анталија, а а на 580 км од континенталниот гребен на Грција.

1484834
ТРТ ја сними воената раздвиженост на островот Меис

Уште еднаш снимена воената раздвиженост на грчките војници кои патролираат на островот Меис (Мегисти) кој се наоѓа на 2 км од општината Каш на Анталија.

Француската новинска агенција АФП на 28 август објави фотографии на кои можеше да се видат како грчките војници заедно со туристите од еден ферибот се симнуваат на островот Меис.

Островот Меис (Мегисти, Кизилхисар) кој на дневниот ред се појави со испраќање војници од страна на Грција се наоѓа само на 2,1 км од крајбрежјето на Турција, односно општината Каш кај Анталија, а а на 580 км од континенталниот гребен на Грција.

Новинарските екипи на Турската Радио Телевзија (ТРТ) денес повторно ја снимија воената раздвиженост на грчките војници на острровот. На островот беше забележана раздвиженост на воени возила и грчки оклопни ракетни чамци кои патролираат околу островот.

Екипата на ТВ-канал „TRT World“ на англиски јазик на ТРТ во средата ги сними грчките војници кои патролираа по околината островот Меис.Слични вести