Во Хрватска отруени над 50 милиони пчели

Постојат сомневања дека причината за труењето на пчелите и еколошката несреќа е пестицидот

1438272
Во Хрватска отруени над 50 милиони пчели

Во областа Меѓимурје на северот на Хрватска беа откриени над 50 милиони отруени пчели.

Според информациите кои беа објавени во локалните медиуми и печат, во 600 кошници умреле над 50 милиони пчели кои произведувале мед.

Постојат сомневања дека причината за труењето на пчелите и еколошката несреќа е пестицидот.Слични вести