Испратен нов шлепер со медицинска помош од Турција на Санџак, во Србија, за борба против Ковид-19

Во Нови Пазар во областа Санџак, која е населена претежно со бошњачко население, во Србија, пристигна уште еден шлепер со медицинска помош испратен од страна на Турција

1435015
Испратен нов шлепер со медицинска помош од Турција на Санџак, во Србија, за борба против Ковид-19
turkiye sancak yardim 1.jpg
turkiye sancak yardim 2.jpg
turkiye sancak yardim 3.jpg

Уште еден шлепер натоварен со медицинска помош испратена од страна на Турција пристигна во областа Санџак, населена претежно со бошњачко население, во Србија.

Помошта составена од медицински материјали којашто беше подготвена на инструкција на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и со организација на Деловниот совет на Турција и Србија при Советот за надворешно економски односи (ДЕИК), и е предадена на Општата болница во Нови Пазар. 

Како што се истакнува, доставените медицински материјали освен во Нови Пазар ќе бидат раздадени и во другите градови во Санџак, како Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош и Краљево. Слични вести