Втора пратка помош со медицински материјали од Турција за Косово

Испратената втора пратка помош со медицински материјали од Турција за Косово пристигна во главниот град Приштина

1405117
Втора пратка помош со медицински материјали од Турција за Косово

Втората пратка помош со медицински материјали испратена од страна на Турција во рамките на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19), пристигна во главниот град на Косово, Приштина.

Помошта составена од неопходни материјали за безбедност при работа за здравствените работници, како и од апарати и друг вид медицинска опрема, е предадена со учество на министерот за здравство на Косово Арбен Витиа и амбасадорот на Турција во Приштина Чагри Сакар

Турција, во рамките на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) претходно му испрати помош на Косово и на 8 април.Слични вести