Земјотрес со јачина од 5,7 степени во Теспротија во северозападна Грција

Според објавеното соопштение на интернет страницата на Управата за елементарни непогоди и итни состојби (АФАД) на Турција, во регијата Теспротија во северозападниот дел на Грција во 03:49 часот е евидентиран земјотрес со јачина од 5,7 степени

1382449
Земјотрес со јачина од 5,7 степени во Теспротија во северозападна Грција

Во Грција се случи земјотрес со јачина од 5,7 степени според Рихтер.

Според објавеното соопштение на интернет страницата на Управата за елементарни непогоди и итни состојби (АФАД) на Турција, во регијата Теспротија во северозападниот дел на Грција во 03:49 часот е евидентиран земјотрес со јачина од 5,7 степени.

Како што се истакнува земјотресот се случил на длабочина од 7 километри под површината на земјата.Слични вести