Турција депортира еден странски терорист, државјанин на Северна Македонија

Министерството за внатрешни работи соопшти дека е депортиран еден странски терорист, државјанин на Северна Македонија

1375944
Турција депортира еден странски терорист, државјанин на Северна Македонија

Продолжува процесот на испраќање (депортирање) на странските терористи на терористичката организација ДЕАШ, во нивните матични земји. 

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека е депортиран во неговата земја еден странски терорист на ДЕАШ, државјанин на Северна Македонија.

На тој начин бројот на депортираните странски терористи од 11 ноември 2019 година досега изнесува 284 лица.Слични вести