Висечките мостови над Босфорот во Истанбул осветлени во боите на знамето на Косово

Двата висечки моста над Босфорот во Истанбул „Фатих Султан Мехмет“ и „Јавуз Султан Селим“, по повод одбележувањето на 12-годишнината од независноста на Косово беа осветлени во сина, бела и жолта боја, во боите на знамето на Косово

1361601
Висечките мостови над Босфорот во Истанбул осветлени во боите на знамето на Косово

По повод одбележувањето на 12-годишнината од стекнувањето на Косово со својата независност, по едностраното прогласување на независност од Србија на 17 февруари 2008 година, висечките мостови над Босфорот во Истанбул „Фатих Султан Мехмет“ и „Јавуз Султан Селим“, синоќа беа осветлени во боите на знамето на Косово (сина, бела и жолта боја).

Мостовите коишто за време на значајни поводи и настани се осветлувани со бои и светлосни ефекти, овојпат по повод одбележувањето на 12-годишнината од независноста на Косово, синоќа беа осветлени во боите на знамето на Косово, во сина, бела и жолта боја.

Осветлувањето траеше до мугрите, додека да се раздени.Слични вести