Акар оствари средба со Шеќеринска

Двајцата министри разменија мислења за одбранбените и безбедносните прашања

Акар оствари средба со Шеќеринска

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари средба со министерката за одбрана на Република Северна Македонија Радмила Шеќеринска.

Во рамките на посетата на Брисел и учеството на серијата состаноци на министрите за одбрана на земјите членки, вториот ден министерот Акар замина во седиштето на НАТО.

Министерот Акар денес оствари средба со македонската колешка Радмила Шеќеринска.

Двајцата министри разменија мислења за одбранбените и безбедносните прашања.

Нешто потоа министерот Акар учествуваше на седницата на која се разговара за односите меѓу НАТО и Украина.Слични вести