Чавушоглу престојуваше во посета на Црна Гора

Чавушоглу и Дармановиќ ги потпишаа Договорот за конзуларна помош на граѓаните на Црна Гора, Договорот за помош и ангажирање на членовите на семејствата на дипломатските и конзуларни претставници за стекнување со приходи

Чавушоглу престојуваше во посета на Црна Гора

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу престојува во официјална посета на Подгорица.

Во рамките на дводневната посета на Црна Гора, министерот Чавушоглу во резиденцијата „Вила Горица“ одржа посебни средби со претседателот на Црна Гора Мило Џукановиќ, претседателот на Собранието на Црна Гора Иван Брајовиќ, премиерот Душко Маровиќ и министерот за надворешни работи Срџан Дармановиќ.

По средбите министрите Чавушоглу и Дармановиќ ги потпишаа Договорот за конзуларна помош на граѓаните на Црна Гора, Договорот за помош и ангажирање на членовите на семејствата на дипломатските и конзуларни претставници за стекнување со приходи.Слични вести