Чавушоглу му честита на романскиот министер за надворешни работи Ауреску за новата функција

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со новиот министер за надворешни работи на Романија Богдан Ауреску на кого му честита за новата функција

Чавушоглу му честита на романскиот министер за надворешни работи Ауреску за новата функција

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу му честита на новиот романски министер за надворешни работи Богдан Ауреску за стапувањето на оваа нова функција.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со новиот министер за надворешни работи на Романија Богдан Ауреску.

Чавушоглу во телефонскиот разговор му честита на својот романски колега Ауреску по повод стапувањето на оваа негова нова функција како министер за надворешни работи на Романија.Слични вести