За нов амбасадор на Турција во Скопје назначен Хасан Мехмет Сеќизќоќ

Министерот за надворешни работи на Турција Мевлут Чавушоглу информира дека за нов амбасадор на Турција во Скопје е назначен Хасан Мехмет Сеќизќок

1269105
За нов амбасадор на Турција во Скопје назначен Хасан Мехмет Сеќизќоќ

Назначени со нови амбасадори на Турција во неколку земји, меѓу кои и во Северна Македонија.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ги побара по телефон новоназначените амбасадори на Турција во неколку земји и ги информира за нивните нови функции.

Според дипломатски извори, на местото на досегашната амбасадорка на Турција во Скопје Тулин Еркал кара за нов амбасадор е назначен Хасан Мехмет Сеќизќоќ.

Новоназначениот турски амбасадор во Скопје Сеќизќоќ се очекува должноста да ја преземе за неколку месеци.

 Слични вести