Орбан го критикуваше Макрон

Орбан рече дека цел на Унгарија е да се постигне заеднички став против бегалците во Европската комисија и Советот на Европа

1123453
Орбан го критикуваше Макрон

Унгарскиот претседател Виктор Орбан истакна дека францускиот претседател Емануел Макрон е лидер на приврзаниците на бегалските сили поради што треба да се бориме против него.

На прес конференцијата во Будимпешта, Орган освен на бегалската криза се осврна и на претстојните парламентарни избори за Европскиот парламент во мај.

Орбан во оваа прилика го изнесе ставот дека Макрон бил лидер на приврзаниците на бегалските сили.

Кога говориме за лидерите на другите земји, се изразуваме со почит, но не треба да се заборави дека Емануел Макрон е лидер на приврзаниците на бегалските сили. Во случај да се оствари неговото барање, тоа ќе има тешки последици за Унгарија. Затоа треба да се бориме против него, рече Орбан.

Орбан рече дека цел на Унгарија е да се постигне заеднички став против бегалците во Европската комисија и Советот на Европа, односно сите институции и организации на ЕУ, вклучувајќи

Бегалците ќе бидат главна тема на изборите за Европскиот парламент и во наредните 20 години на Европа. Приврзаниците на бегалците освен тоа што се поддржуваат од страна на Будимпешта, Белград, Варшава и американскиот бизнисмен од унгарско потекло Џорџ Сорос во Рим, десничарските влади одржуваат контра протести.Слични вести