Судот на БиХ на српскиот војник Милан Тодоровиќ му изрече казна од 10 години

Тодоровиќ во периодот од 30 октомври 1992 до 5 март 1995 година учествувал во систематските напади на Војската на Република Српска (ВРС) врз Бошњаците во Фоча

1100430
Судот на БиХ на српскиот војник Милан Тодоровиќ му изрече казна од 10 години

Судот на БиХ на поранешниот српски војник Милан Тодоровиќ кој во војната во Босна и Херцеговина во периодот од 1992 до 1995 година изврши воени кривични дела против невините бошњачки цивилни граѓани на Фоча во Источна Босна му изрече казна затвор од 10 години.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Судот беше истакнато дека Тодоровиќ во периодот од 30 октомври 1992 до 5 март 1995 година учествувал во систематските напади на Војската на Република Српска (ВРС) врз Бошњаците во Фоча.

Во соопштението беше подвлечено дека Тодоровиќ силувал една Бошњакиња, покрај 10 годишната затвор се осудува на силуваната жена да и плати обесштетување во износ од 7 илјади евра.Слични вести