На Навагио, најпопуларната грчка плажа паднаа карпи

Екипите за спасување и пребарување на најдоа ниту едно лице кое би можело да биде приклештено под карпите

На Навагио, најпопуларната грчка плажа паднаа карпи

На Навагио, најпопуларната грчка плажа која се наоѓа на островот Закинтос паднаа карпи. Седум од туристите кои се наоѓаа во морето беа повредени од одронот на карпите.

Грчките власти истакнаа дека повредените туристи не се во животна опасност.

Екипите за спасување и пребарување на најдоа ниту едно лице кое би можело да биде приклештено под карпите. И натаму продолжуваат активностите за пребарување и спасување.

До плажата Навагио нема пристап од копно, но и покрај тоа секоја година сто илјадници странски туристи доаѓаат на оваа плажа.Слични вести