Во Турската Република Северен Кипар вчера се одржаа локални избори

Од вкупно 28 градоначалнички места коалициониот партнер на партијата која е на власт, Републиканската турска партија ЏТП освои 10.

999090
Во Турската Република Северен Кипар вчера се одржаа локални избори

Во Турската Република Северен Кипар вчера се одржаа локални избори.

Од вкупно 28 градоначалнички места коалициониот партнер на партијата која е на власт, Републиканската турска партија ЏТП освои 10.

Главната опозициска партија Партија за национално единство УБП освои 7, Демократската партија ДП и Општествената демократска партија ТДП освоија по едно градоначалничко место.

Останатите 9 градоначалнички места ги освоија независни кандидати.

Инаку на локалните избори се кандидираа 11 кандидати за вкупно 28 градоначалнички места и за 280 одборнички функции.

Локалните избори во Турската Република Северен Кипар се одржуваат на секоли 4 години.

 Слични вести