Во Сараево беше одржана комеморација за децата кои беа убиени за време на опсадата на градот

Учениците на Сараево со садењето на розите во различни места на градот, истовремено им одадоа почит на најневините жртви на војната

945090
Во Сараево беше одржана комеморација за децата кои беа убиени за време на опсадата на градот

Во Сараево одржана комеморација за децата кои беа убиени за време на опсадата на градот.

На комеморацијата за децата кои беа убиени за време на опсадата на Сараево, беа поставени цвеќиња.

Во знак на помен и сеќавање на 1601 дете кои беа убиени за време на опсадата на Сараево која траеше од 1425 дена од 1992 до 1995 година, беа насадени 1601 цвеќе.

Учениците на Сараево со садењето на розите во различни места на градот, истовремено им одадоа почит на најневините жртви на војната.

Членовите на семејствата на децата кои беа убиени во војната дадоа голема поддршка на комеморацијата.

Граѓаните на Сараево со пуштање бели гулаби, симболот на мирот го упатија повикот „Да не се убиваат децата“ до целиот свет, особено во завојуваните места како што се Сирија, Палестина и други.Слични вести