Хрватската влада го одобри отлупот на 12 авиони од типот Ф-16 од Израел

Хрватската влада го одобри барањето на Министерството за одбрана за откуп на 12 авиони од типот Ф-16 од Израел

940319
Хрватската влада го одобри отлупот на 12 авиони од типот Ф-16 од Израел

Хрватската влада го одобри барањето на Министерството за одбрана за откуп на 12 авиони од типот Ф-16 од Израел.

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ во изјавата за новинарите рече дека откупот на борбените авиони претставува многу значаен проект за хрватската армија.

Владата усвои одлука дека понудата на Израел беше најповолна. Ескадрилата од борбени авиони која ќе ни биде доставена, ќе биде усогласена со стандардите на НАТО.Слични вести