Грчкиот министер за економија и развој Парадимитроу поднесе оставка

Рања Андонопулос во кабинетот на Цирпас се наоѓа од јануари 2015

919213
Грчкиот министер за економија и развој Парадимитроу поднесе оставка

По дискусиите за примање надомест за станарина во грчкиот кабинет во врска со сопругата, грчкиот министер за економија и развој Димитрис Пападимитриоу поднесе оставка.

Во соопштението кое беше објавено од страна на кабинетот на грчкиот премиер Алексис Ципрас беше истакнато дека е прифатена оставката на министерот Пападимитриоу.

Рања Андонопулос, сопругата на министерот Пападимитриоус која беше државна секретарка за труд по објавувањето на информациите за примање надомест за станарина во медиумите, поднесе оставка.

Андонопулос во кабинетот на Цирпас се наоѓа од јануари 2015. По враќањето на надоместот за станарина во износ од 23 илјади евра колку што го прими за две години, поднесе оставка.Слични вести