Нова одлука за пучистите во Грција

Судот го прифати приговорот на Грчката влада во врска со барањето за азил на Сулејман Озкајнакчи

883773
Нова одлука за пучистите во Грција

Апелациониот суд на Атина усвои одлука за запирање на извршноста на пресудата во врска со барањето за азил на пучистот Сулејман Озкајнакчи кој пребегна во Грција.

Судот го прифати приговорот на Грчката влада во врска со барањето за азил на Озкајнакчи поради што донесе одлука за запирање на извршноста на пресудата.

Комитетот за политички азил на Грција го прифати барањето за азил на Озкајнакчи, еден од 8-те пучисти кои по обидот за воен удар на Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО на 15 јули 2016 со хеликоптер пребегна во Грција.

На пучистите во бегство им се судии во Турција.Слични вести