Нападната зградата на ПАСОК во Атина

Во нападот немало загинати или повредени,а напаѓачите после нападот веднаш избегале од местото на настанот.

842176
Нападната зградата на ПАСОК во Атина

Непознати лица извршиле напад на зградата на ПАСОК -Партија на Панеленско социјалистичко движење, во Атина.

Во нападот немало загинати или повредени,а напаѓачите после нападот веднаш избегале од местото на настанот.

Веднаш по нападот до местото на настанот пристигнале полициски екипи кои ја презеле контролата околу зградата на ПАСОК.

Екипите за антитероризам веднаш покренаа истрага за обелоденување на нападот и за сторителите на истиот.

Претседателот на ПАСОК после нападот рече дека партијата и порано била цели на разни напади и побара од властите да преземат поефикасни мерки за заштита на зградата во која што се наоѓа седиштето на партијата.

 

 Слични вести