Врховниот суд на Грција донесе одлука спорд која нема да се ектрадираат пучистите

Вчера Врховниот суд донесе одлука според која нема да се екстрадираат тројца пучисти

Врховниот суд на Грција донесе одлука спорд која нема да се ектрадираат пучистите

Врховниот суд на Грција донесе одлука во врска со двајцата од 8-те пучисти кои по обидот за воен удар на Фетулахистичката терористичка организација паралелна држава структура (ФЕТО/ПДЈ) на 15 јули пребегнаа во оваа земја.

По барањето на Турција за екстрадиција на 8-те пучисти кое беше поднесено до Високиот суд и беше одбиено, Врховниот суд донесе иста одлука. Грција нема да ги екстрадира двајцата пучисти.

Вчера Врховниот суд донесе одлука според која нема да се екстрадираат тројца пучисти.

Судот минатата недела донесе иста одлука за неекстрадирање на тројцата пучисти.

Со последната одлука, беше одбиена екстрадицијата на сите пучисти кои пребегнаа во Грција.Слични вести