Половина граѓани на Грција им должи на Министерството за финансии

12,6 милијарди евра од наведениот долг е нов долг, односно долгови формирани во 2016 година.

644265
Половина граѓани на Грција им должи на Министерството за финансии

Зголемувањето на износот за уште 890 милиони евра во ноември предизвика даночните долгови на граѓаните во земјата да се зголеми на 94,2 милијарди евра.

12,6 милијарди евра од наведениот долг е нов долг, односно долгови формирани во 2016 година.

Според податоците на Генералниот секретаријат за јавни приходи на Грција, 4,3 милиони грчки граѓани имаат даночни долгови.

40 насто од граѓаните кои и должат на државата ќе бидат изложени на санкции.

Во ноември во Грција беа спроведени санкции врз 22 илјади граѓани поради даночните долгови.Слични вести