Паника во Атина поради бомба

Во чантата која беше испитана од страна на експертите за деминирање беше откриено експлозивна направа

629010
Паника во Атина поради бомба

Во зградата на Грчкото Министерство за труд и социјални политики  во Атина беше доживеана паника поради бомба.

По пријавата дека пред зградата на министерството е поставена бомба, полицијата ги зголеми безбедносните мерки.

На крајот на извршеното испитување, сомнителниот пакет кој беше пронајден како виси обесен на железните решетки, беше уништен.

Во чантата која беше испитана од страна на експертите за деминирање беше откриено експлозивна направа.

Пред одреден период во Атина од страна на двајца мотоциклисти беше извршен бомбашки напад на Амбасадата на Франција.

Во нападот беше повреден еден припадник на безбедноста кој се наоѓаше пред зградата на амбасадата.Слични вести