Молотоф коктел на турскиот генерален конзулат во Призрен

За среќа во нападот кој што предизвикал незначителна материјална штета немало повредени.

619186
Молотоф коктел на турскиот генерален конзулат во Призрен

Молотоф коктел на турскиот генерален конзулат во Призрен

Зградата во која бил сместен генералниот конзулат на Република Турција во Призрен, Косово била нападната со молотов коктел од страна на непознати сторители.

По повод инцидентот Генералниот конзулат издаде официјално соопштение во кое се истакнува дека, биле собрани детални податоци за нападот кои во текот на следните часови ќе и бидат соопштени на јавноста.

За среќа во нападот кој што предизвикал незначителна материјална штета немало повредени.

Истрагата за откривање на напаѓачите е во тек.Слични вести