Критика од Хрватска на одлуката на Европскиот парламент во врска со Турција

Вицепремиерот и министер за надворешни работи на Хрватска Иво Стиер истакна дека замрзнувањето на преговорите на Турција за членство во ЕУ нема да биде во интерес на ЕУ

617805
Критика од Хрватска на одлуката на Европскиот парламент во врска со Турција

Вицепремиерот и министер за надворешни работи на Хрватска Иво Стиер ја критикуваше одлуката на Европскиот парламент за привремено замрзнување на преговорите на Турција за членство во ЕУ.

Иво Стиер истакна дека замрзнувањето на преговорите на Турција за членство во ЕУ нема да биде во интерес на ЕУ.

Стиер за време на својата посета на соседна Словенија рече: „Замрзнувањето на преговорите со Турција нема да биде во интерес ниту на ЕУ, ниту на Хрватска, ниту на Словенија. Треба да изнајдеме урамнотежен поглед со Анкара.“Слични вести