Продолжуваат преговорите за изнаоѓање трајно решение на Кипар

Средбата помеѓу претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Мустафа Акинџи и лидерот на кипарско-грчката управа Никос Анастасиадис се состанаа во меѓупросторот под контрола на ОН на поделениот остров

590708
Продолжуваат преговорите за изнаоѓање трајно решение на Кипар

Продолжуваат преговорите за изнаоѓање трајно решение за Кипарскиот проблем.

Средбата помеѓу претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Мустафа Акинџи и лидерот на кипарско-грчката управа Никос Анастасиадис се состанаа во меѓупросторот под контрола на ОН на поделениот остров.

Средбата помеѓу двајцата лидери траеше приближно три часа.

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Мустафа Акинџи по средбата изјави дека разговарале по прашањата на државјанството и полициските сили.

Акинџи истакна дека по изнаоѓањето решение постепено ќе се намали бројот на турските војници на островот и дека потоа на островот ќе продолжат да останат онолку турски војници за чиј број ќе се постигне согласност помеѓу страните.Слични вести