Што поскоро да продолжи дијалогот меѓу Брисел и Анкара

Премиерот на Романија Дачиан Чолош упати апел до ЕУ што поскоро да го продолжи започнатиот дијалог со Турција.

560734
Што поскоро да продолжи дијалогот меѓу Брисел и Анкара

Премиерот на Романија Дачиан Чолош упати апел до ЕУ што поскоро да го продолжи започнатиот дијалог со Турција.

Чолош го прими својот гостин од Полска премиерот Беата Шидло во градот Хуморулуи. Двајцата премиери разговараа за безбедноста на земјите од регионот на Црното море.

Премиерот на Романија Дачиан Чолош во разговорот ја истакна потребата од продолжување на дијалогот со Турција како земја која има клучна улога во одржувањето на безбедноста на регионот на Црното море и пошироко.

Турција воедно може да спречи евентуален нов бегалски бран кон земјите членки на ЕУ ,така да би требало што поскоро да се продолжи дијалогот меѓу Брисел и Анкара,додаде Чолош.Слични вести